Reisadvies

Tuvalu

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Wellington (Nieuw-Zeeland), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Op 13-14 maart 2015 heeft cycloon Pam, vooral aan de ‘buiteneilanden’, grote schade toegebracht aan Tuvalu. Reizen naar Tuvalu is mogelijk. Het herstel van infrastructuur en gebouwen zal enige tijd in beslag nemen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen ter plaatse. Volg aanwijzingen van de autoriteiten op.

Blijf op de hoogte

Download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Volg de laatste ontwikkelingen ook via de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Algemeen

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Tuvalu.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 911.

Geen Nederlandse ambassade op Tuvalu

Er is geen Nederlandse ambassade op Tuvalu. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Onveilige gebieden

Op 13-14 maart 2015 heeft cycloon Pam grote schade toegebracht aan Tuvalu. Reis alleen als dat noodzakelijk is naar Tuvalu. Zie ook de rubriek ‘De laatste ontwikkelingen’.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Tuvalu heeft een ziekenhuis op het eiland Funafuti. Op de andere acht eilanden zijn alleen getrainde verpleegkundigen, geen artsen. De medische faciliteiten zijn geschikt voor doorsnee medische behandelingen. Heeft u een serieus medisch probleem of is er een noodgeval? Dan heeft u mogelijk vervoer naar Fiji of Australië nodig. Houd hier rekening mee als u een reisverzekering afsluit.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

Op Tuvalu kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Informatie over reisdocumenten en visa vindt u op de website van het consulaat van Tuvalu in Brussel (België). Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Tips van de ambassade

Overweegt u een bezoek aan Tuvalu? Kijk dan ook op:

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON