Reisadvies

Armenië

Afbeelding Armenië
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 146 kB)

Informatie vooraf

Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Tbilisi (Georgië), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

De grenzen van Armenië met Azerbeidzjan en Turkije zijn gesloten.

Nagorno-Karabach

Er is een conflict tussen Azerbeidzjan en Armenië over de regio Nagorno-Karabach. De internationale gemeenschap ziet Nagorno-Karabach als deel van Azerbeidzjan. De regering van Azerbeidzjan oefent geen controle uit over dit gebied. Reis niet naar de regio Nagorno-Karabach. Zie ook het reisadvies voor Azerbeidzjan.

Verblijft u in Nagorno-Karabach en raakt u in de problemen? Dan kunnen de Nederlandse ambassades in Bakoe (Azerbeidzjan) en Tbilisi (Georgië) geen hulp verlenen.

Demonstraties

In Armenië kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Armenië op de website van de ANWB.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 102 (politie), 103 (ambulance), 101 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade in Armenië

Er is geen Nederlandse ambassade in Armenië. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade van Duitsland in Yerevan. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Onveilige gebieden

Nagorno-Karabach.

Er is een conflict tussen Azerbeidzjan en Armenië over de regio Nagorno-Karabach. De internationale gemeenschap ziet Nagorno-Karabach als deel van Azerbeidzjan. De regering van Azerbeidzjan oefent geen controle uit over dit gebied. Reis niet naar de regio Nagorno-Karabach. Zie ook het reisadvies voor Azerbeidzjan.

Reis niet naar de gebieden die grenzen aan Azerbeidzjan.

In de gebieden die grenzen aan Azerbeidzjan komen soms vuurgevechten voor. Er zijn soms ook schietpartijen bij de weg tussen Baghanis, Voskepar en Kirants aan de oude Nojemberjan-Idshewan route. In delen van de feitelijke grens tussen Nagorno-Karabach en Azerbeidzjan liggen landmijnen. Deze feitelijke grens is door gebruik van geweld gecreëerd.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

In Armenië kunnen zware aardbevingen voorkomen. Wilt u naar Armenië reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer informatie over aardbevingen? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Armenië in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON