Reisadvies

Togo

Afbeelding Togo
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 122 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Accra (Ghana), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Demonstraties

In de hoofdstad Lomé kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Slechte verkeersveiligheid

De wegen in Togo zijn slecht en onverlicht. U kunt daarom beter niet na zonsondergang reizen. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Togo op de website van de ANWB.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 117 (politie), brandweer (118) (deze telefoonnummers worden niet altijd beantwoord).

Geen Nederlandse ambassade in Togo

Er is geen Nederlandse ambassade in Togo. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Accra, Ghana. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Onveilige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Togo. Vooral in de hoofdstad Lomé. Dit heeft te maken met criminaliteit.

Criminaliteit

Houd rekening met berovingen en soms ook gewelddadige overvallen als u naar Togo reist. Loop daarom na zonsondergang niet alleen op straat. Vooral op de boulevard in Lomé, bij stranden en markten bent u een doelwit.

Heeft u een betrouwbaar contactpersoon in Togo? Vraag deze dan u te begeleiden bij uw aankomst en vertrek in Togo.

Internetfraude

Pas op voor internetfraude als u zakelijke contacten in Togo via internet heeft gelegd. Fraude gebeurt vaak bij specialistische opdrachten. Laat daarom de referenties van uw contacten natrekken.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties, maatregelen om malaria te voorkomen en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Moet u in het buitenland naar de dokter of in het ziekenhuis? Dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Togo in Brussel. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON