Reisadvies

Guadeloupe

Afbeelding Guadeloupe
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 197 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Port of Spain (Trinidad & Tobago), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Guadeloupe. Dat heeft te maken met criminaliteit.

Demonstraties

Op Guadeloupe kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Het dagelijkse leven, inclusief het vliegverkeer, kan hierdoor ontregeld worden.

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op Guadeloupe op de website van de ANWB.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 17 (politie), 15 (ambulance), 18 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade op Guadeloupe

Er is geen Nederlandse ambassade op Guadeloupe. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Honorair Consulaat in Pointe-à-Pitre. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Criminaliteit

De criminaliteit op Guadeloupe is niet hoog, maar toeristen worden soms onder bedreiging beroofd. En er is een risico op roofovervallen op afgelegen plekken.

  • Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
  • Neem niet teveel contant geld mee;
  • Draag geen opvallende sieraden of juwelen;
  • Bewaar waardevolle spullen in de kluis van het hotel;
  • Bezoek geen afgelegen plekken na zonsondergang, inclusief stranden.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

Op Guadeloupe kunnen van juni tot en met oktober tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Guadeloupe ligt in een gebied waar aardbevingen voorkomen. Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de websites van:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij van de ambassade van Frankrijk in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON