Reisadvies

Singapore

Afbeelding Singapore
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 451 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Singapore, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Singapore.

Hoge straffen voor overtreden van de wet

Wie de wet overtreedt in Singapore, krijgt een zware straf. Ook is de pakkans groot. De politie lost rond de 90% van de misdaden op. Er staan hoge straffen op moord, mensenhandel en illegaal wapenbezit. Mogelijk zelfs dood door ophanging. Ook past men lijfstraffen (stokslagen) toe. Bijvoorbeeld voor drugs, vandalisme, ongeoorloofde samenscholing of het verstoren van de orde.

Respectvol gedrag

In Singapore gelden andere normen voor gedrag dan u gewend bent. Wees daarom respectvol in de manier hoe u zich uit en opstelt. Kijk vooral goed uit met lichamelijk contact. U kunt bijvoorbeeld niet zomaar een vrouw aanraken. Tijdens een nachtelijk bezoek aan een bar of discotheek komt het regelmatig voor dat iemand een ander beschuldigt van disrespectvol gedrag, seksuele intimidatie of lichamelijk en geestelijk geweld. Soms is deze beschuldiging terecht, soms ook niet. Ook in het verkeer kunt u niet zomaar tegen iemand schreeuwen.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Singapore op de website van de ANWB.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel op telefoonnummer 999 (politie), 995 (ambulance en brandweer).

Nederlandse ambassade in Singapore

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Singapore.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Singapore in Brussel. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON