Reisadvies

Fiji

Afbeelding Fiji
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 423 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Wellington (Nieuw-Zeeland), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Volg de laatste ontwikkelingen ook via de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Algemeen

Gebrekkige communicatiemiddelen op buiteneilanden

Op de buiteneilanden is er een gebrek aan goede communicatiemiddelen. Het mobiele telefoonnetwerk functioneert niet altijd.

Verkeersveiligheid, vooral tussen Nadi en Suva

Het aantal dodelijke auto-ongelukken is hoog. Dat komt vooral door roekeloos rijden. Na zonsondergang kunt u beter niet autorijden. Dan dwalen dieren over de weg of slapen ze op de weg. Vooral op de weg tussen Nadi en Suva gebeuren daardoor veel ongelukken. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op Fiji op de website van de ANWB.

Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd

Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd op Fiji. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 917 (politie), 911 (ambulance), 910 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade op Fiji

Er is geen Nederlandse ambassade op Fiji. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland. In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Honorair Consulaat in Suva. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Criminaliteit

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Fiji.

In Fiji komen regelmatig gewelddadige berovingen en diefstallen voor. Het aantal diefstallen stijgt de laatste jaren sterk, vooral op stille stranden. Er zijn ook steeds meer zakkenrollers. Die zijn vooral actief in de grotere steden, in nachtclubs en op de markten. U kunt de achterbuurten in Suva beter mijden.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Evacuatie bij medische problemen

De medische voorzieningen op Fiji zijn beperkt. Heeft u een ernstig medisch probleem of is er een noodgeval? Dan heeft u mogelijk vervoer nodig naar Nieuw-Zeeland of Australië. De kosten van deze zogenoemde repatriëring zijn heel hoog. Houd er rekening mee dat de vluchten naar deze landen mogelijk vol zijn. Een privévlucht of een chartervlucht is in dat geval erg duur. Ook de behandeling zelf kan erg duur zijn. Het is mogelijk dat u contant moet betalen vóór de behandeling. Houd hier rekening mee als u een reisverzekering afsluit.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

In Fiji kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Fiji in Brussel. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Tips van de ambassade

Overweegt u een bezoek aan Fiji? Kijk dan ook eens op:

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON