Reisadvies

Rwanda

Afbeelding Rwanda
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 118 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Kigali, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Rwanda heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het ebola-virus tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen gevolgen hebben voor het personenverkeer. Houd hier rekening mee in uw reisplannen. Informeer bij de ambassade van Rwanda in Den Haag naar de laatste ontwikkelingen. Of laat u informeren door de luchtvaartmaatschappij, reisorganisatie of uw contactpersoon in Rwanda.

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Wees alert op plekken waar veel mensen komen en vermijd demonstraties.

Wees alert bij reizen in Rwanda. Vooral op plekken waar veel mensen komen. Blijf op de hoogte van mogelijke veranderingen in de veiligheidssituatie.

Verkeersveiligheid

Het is niet raadzaam om na zonsondergang buiten de stad te reizen. Het verkeer is dan niet veilig door onverlichte wegen en onverlichte voertuigen.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112 (politie), 912 (ambulance), 111 (brandweer).

Nederlandse ambassade in Kigali

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Kigali.

Onveilige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Rwanda.

In de grensstreek met de Democratische Republiek Congo (Noord-Kivu en Zuid-Kivu) kan de veiligheidssituatie plotseling veranderen. Wees daarom extra voorzichtig in de gebieden die grenzen aan de Democratische Republiek Congo. Informeer naar de actuele veiligheidssituatie in dat gebied, voordat u daar naar toe reist.

Criminaliteit

Er is relatief weinig criminaliteit in Rwanda.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties, maatregelen om malaria te voorkomen en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Moet u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis? Dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Rwanda in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Informatie over visa vindt u ook op de website van Rwanda Directorate General of Immigration and Emigration.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON