Reisadvies

Malawi

Afbeelding Malawi
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 208 kB)

Informatie vooraf

Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Harare, Zimbabwe, EU-vertegenwoordigers en andere bronnen. Het belangrijkste doel is u te informeren over veiligheidsrisico’s. Daarnaast bevat dit reisadvies praktische tips.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Malawi.

Verkeersveiligheid

Het is niet verstandig om na zonsondergang buiten de bebouwde kom te reizen. De wegen zijn daar onverlicht. Door het slechte zicht kunnen obstakels op de weg een gevaar vormen.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 997 (politie), 998 (ambulance), 999 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade in Malawi

Er is geen Nederlandse ambassade in Malawi. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Harare, Zimbabwe. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het consulaat in Lilongwe.

Criminaliteit

Let op als u na zonsondergang de straat op gaat. Zeker buiten het centrum van de steden. Dit geldt vooral voor Lilongwe en Blantyre. Let ook op als u een drukke lokale markt of een busstation bezoekt. Draag geen waardevolle spullen bij u.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties, maatregelen om malaria te voorkomen en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Moet u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis? Dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

Van november tot en met maart kan regen voor wateroverlast en overstromingen zorgen. Toegangswegen kunnen slecht begaanbaar zijn. Sommige gebieden kunnen zelfs helemaal onbereikbaar zijn. Overstromingen gaan vaak gepaard met een tekort aan voedsel, water en medicijnen.

Reist u buiten de steden? Zorg dan dat u vooraf op de hoogte bent van de toestand van de wegen. Blijf op de hoogte via de lokale media.

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Malawi in Brussel, België. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Reist u naar Malawi via Zuid-Afrika? Houd dan rekening met de aangescherpte regels van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten.

Vanaf 1 juni 2015 heeft South African Department of Home Affairs de regels aangescherpt. Deze regels gelden voor personen onder de 18 jaar die Zuid-Afrika in- of uitreizen. Deze gelden ook als zij zonder directe doorvlucht transiteren via Zuid-Afrika. Meer informatie kunt u vinden via de onderstaande Engelstalige websites.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON