Reisadvies

Nauru

Afbeelding Nauru
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PNG, 59 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Canberra (Australië), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Nauru.

Verkeersveiligheid

Reis na zonsondergang niet over de weg. De wegen zijn onverlicht waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor weggebruikers. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op Nauru op de website van de ANWB.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar op Nauru. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 110 (politie), 111 (ambulance), 112 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade op Nauru

Er is geen Nederlandse ambassade op Nauru. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Canberra, Australië. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Criminaliteit

Wees alert op de risico’s. Ondanks dat er weinig criminaliteit is op Nauru, bestaat er een risico op beroving. Wordt u slachtoffer van een overval? Geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Heeft u een ernstig medisch probleem? Dan heeft u mogelijk vervoer nodig naar Australië of Nieuw-Zeeland. De kosten van deze zogenoemde repatriëring zijn heel hoog. Houd hier rekening mee als u een reisverzekering afsluit.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

Op Nauru kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij het consulaat van Nauru in Brussel. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Honorary Consulate of the Republic of Nauru
Prof. Dr. Karl H. Koch
Rue Faider 67,1050
Brussel
Telefoon: +32 2 539 01 44
Fax: +32 2 539 29 74
E-mail: karl.koch@skynet.be

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON