Reisadvies

Mauritius

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Dar es Salaam (Tanzania), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Mauritius heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het ebola-virus tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen gevolgen hebben voor het personenverkeer. Grenzen kunnen bijvoorbeeld gesloten zijn of vluchten geannuleerd. Houd hier rekening mee in uw reisplannen naar, via en uit Mauritius. Informeer bij de ambassade van Mauritius in Brussel naar de laatste ontwikkelingen. Of laat u informeren door de luchtvaartmaatschappij, reisorganisatie of contactpersoon in Mauritius.

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Mauritius op de website van de ANWB

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar op Mauritius. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 148 (politie), 114 (ambulance), 115 (brandweer), 213 2818 (toeristenpolitie).

Geen Nederlandse ambassade op Mauritius

Er is geen Nederlandse ambassade op Mauritius. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Dar es Salaam, Tanzania. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Onveilige gebieden

Kust van Mauritius

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar de kust van Mauritius. Rond de kust van Mauritius kunnen piraten een bedreiging vormen. Voor zowel de commerciële vaart als voor particuliere zeiljachten. Dit is een groeiend probleem. Wees alert op de risico’s in dit gebied.

Overige gebieden

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar de overige gebieden in Mauritius.

Criminaliteit

In de populaire toeristengebieden, zoals Port Louis, Grand Baie en Flic en Flac komt regelmatig diefstal voor. Het gaat dan meestal om zakkenrollen. Heel soms komt een gewapende overval of verkrachting voor.

Wandel in de nacht niet op verlaten openbare stranden en plekken met weinig verlichting. Mijd de achterafstraatjes in het zakengebied van Port Louis.

Toeristenpolitie 

Bent u slachtoffer van een misdrijf in Mauritius? Bel dan met de toeristenpolitie: 213 2818.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

Op Mauritius kunnen van november tot en met mei tropische stormen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Mauritius in Brussel. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON