Reisadvies

Koeweit

Afbeelding Koeweit
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 117 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Koeweit, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Koeweit. Het land ligt in een regio waar spanningen zijn. Als gevolg van de oorlogen in Syrië en in Irak, en vanwege het optreden tegen ISIS zijn spanningen mogelijk. Ook kunnen in Koeweit zelf politieke spanningen ontstaan.

Blijf op de hoogte; download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Demonstraties

In Koeweit kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Bomaanslag

In Koeweit vond op 26 juni 2015 een bomaanslag in een Sjiitische moskee plaats. Er kunnen opnieuw aanslagen voorkomen. Vermijd plaatsen waar grote groepen mensen komen zoals bijvoorbeeld winkelcentra.

Verkeersveiligheid

Pas op in het verkeer. In Koeweit wordt vaak hard en onverantwoord gereden. Er komen relatief veel dodelijke verkeersongevallen voor. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Koeweit op de website van de ANWB.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar in Koeweit. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112.

Nederlandse ambassade in Koeweit

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Koeweit.

Onveilige gebieden

In de woestijn kunnen nog mijnen liggen uit de Golfoorlog. Komt u waarschuwingsborden tegen? Blijf dan weg uit dat gebied. Vraag advies aan de lokale bevolking als u buiten de hoofdwegen reist.

Terrorisme

Op 26 juni 2015 vond een bomaanslag plaats op een Sjiitische moskee in het centrum van Koeweit Stad. Nederlanders wordt geadviseerd niet te zeer de aandacht op zich te vestigen. En zich te houden aan de normen en gewoonten die in Koeweit gelden. Vermijd plaatsen waar grote groepen mensen samenkomen, zoals plaatsen van gebed of winkelcentra. Blijf alert en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Nederland neemt deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS. Nederlanders in het buitenland lopen daarom een verhoogd risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen. Blijf alert.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Koeweit in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Tips van de ambassade

Koeweit is een moslimland waar andere normen en gewoonten gelden dan in de Westerse wereld. Houd hier tijdens uw verblijf in Koeweit rekening mee. Gedrag en kleding zijn anders dan in Nederland. Voor vrouwen is het bijvoorbeeld raadzaam bedekkende kleding te dragen. Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar wordt niet geaccepteerd.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON