Reisadvies

Zuid-Korea

Afbeelding Zuid-Korea
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 492 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Seoel, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Er zijn een aantal bevestigde gevallen van MERS-CoV in Zuid Korea. Het gaat om het Middle East Respiratory Syndrome coronavirus een zware infectie van de luchtwegen. De overheid in Zuid Korea heeft maatregelen genomen. Reizigers vanuit landen waar MERS-CoV heerst (veelal Midden Oosten) die Zuid Korea inreizen of in transit zijn worden onderzocht.

Blijf op de hoogte

Download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Zuid-Korea. Maar provocaties van Noord-Korea zijn niet uit te sluiten. Dat blijkt uit de historische relatie tussen beide landen.

Deze provocaties komen regelmatig terug. De reiziger zal hier meestal niet zoveel van merken omdat het zich vooral op politiek niveau afspeelt.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112 (politie), 119 (ambulance en brandweer).

Nederlandse ambassade in Seoel

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Seoel.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op 24 mei 2015 is in Zuid-Korea 1 patiënt gemeld met MERS-CoV. Betrokkene is onder andere in Saoedi-Arabië geweest. Het virus heeft zich verspreid en er zijn een klein aantal dodelijke slachtoffers. Het risico voor reizigers is gering.

De Koreaanse autoriteiten geven aan dat er weinig risico is als men niet in aanraking komt met geïnfecteerde MERS patiënten.

Meer informatie over MERS en andere epidemieën vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelse website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

In Zuid-Korea kunnen in augustus en september tropische stormen en tyfoons voorkomen. In de zomermaanden kan het tropisch warm zijn. In de wintermaanden kan het hevig sneeuwen. Daardoor zijn sommige delen aan de oostkust van het land soms voor dagen niet of nauwelijks bereikbaar.

Wilt u tijdens een van deze periodes reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Zuid-Korea in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON