Reisadvies

Frans-Polynesië

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Wellington (Nieuw Zeeland), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Volg de laatste ontwikkelingen ook via de Facebookpagina van de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

Algemeen

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Frans-Polynesië.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op Frans-Polynesië op de website van de ANWB.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 112, 17 (politie), 15 (ambulance), 18 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade op Frans-Polynesië

Er is geen Nederlandse ambassade op Frans-Polynesië. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw Zeeland. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het Honorair Consulaat in Papeete.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Evacuatie bij medische problemen

Buiten Tahiti zijn de medische voorzieningen beperkt. Vooral op de eilanden die wat verder weg liggen. Heeft u een ernstig medisch probleem? Dan heeft u mogelijk vervoer nodig naar Tahiti, Nieuw-Caledonië, Nieuw-Zeeland of Australië. De kosten van deze zogenoemde repatriëring zijn heel hoog. Houd hier rekening mee als u een reisverzekering afsluit. Houd er rekening mee dat een deel van het vervoer alleen met een boot mogelijk kan zijn. Ook zijn de vluchten naar Nieuw-Zeeland of Australië vaak volgeboekt. Uw enige optie is dan een privé vlucht. Dit is erg kostbaar. Dat geldt ook voor de behandelingen. Soms moet u contant betalen voor de behandelingen.

Duikers met decompressieziekte

Duikers met ernstige decompressieziekte kunnen alleen terecht in Tahiti in een ‘hyperbaric chamber’. Maar het vervoer naar Tahiti kan lang duren door de uitgestrektheid van het land. Alle geregistreerde duik-exploitanten hebben de standaard behandelingsuitrusting die aan de PADI-norm voldoet.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

Op Frans-Polynesië kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

De eilandengroepen van Frans-Polynesië liggen in een aardbevingsgevoelig gebied. Er zijn soms zware aardbevingen.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Frankrijk in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Tips van de ambassade

Overweegt u een bezoek aan Frans-Polynesië? Kijk dan ook eens op:

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON