Reisadvies

Brunei Darussalam

Afbeelding Brunei Darussalam
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 207 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Singapore (Singapore), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Brunei Darussalam. Drugsgebruik en drugsbezit wordt zwaar bestraft. Houd rekening met islamitische wetten en regels.

Alcohol wordt niet verkocht

In Brunei Darussalam kunt u geen alcohol kopen. Niet-moslims mogen een klein beetje alcohol meenemen voor eigen gebruik. Dit moet worden aangeven bij de douane.

Drugsgebruik en drugsbezit wordt zwaar bestraft

Het bezitten en gebruiken van drugs worden zwaar bestraft. In sommige gevallen zelfs met de doodstraf. Ook past men lijfstraffen toe.

Houd rekening met de islamitische wetten en regels

Brunei Darussalam is een islamitisch land. De wetten en regels in het land zijn ook islamitisch. Houd daar rekening mee. Respecteer ook de tradities en gewoonten. Draag altijd gepaste kleding. Vooral tijdens ramadan of bij een bezoek aan religieuze plaatsen. Eet, drink en rook tijdens de ramadan overdag niet in het openbaar. Dat is strafbaar.

Openlijke kritiek op sultan en familie is strafbaar

De sultan van Brunei Darussalam en zijn familie staan in hoog aanzien. Openlijke kritiek op de sultan en zijn familie is strafbaar.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Brunei Darussalam op de website van de ANWB.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 993 (politie), 991 (ambulance), 995 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade in Brunei Darussalam

Er is geen Nederlandse ambassade in Brunei Darussalam. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Singapore. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

In een noodgeval kunt u ook contact opnemen met het Honorair Consulaat in Seria.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Brunei Darussalam in Brussel. Controleer welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON