Reisadvies

Bahrein

Afbeelding Bahrein
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 122 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Koeweit-Stad (Koeweit), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Bahrein. In het hele land kunnen ongeregeldheden voorkomen. Vooral in sjiitische dorpen rond de hoofdstad Manama.

Blijf op de hoogte

Download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Demonstraties

In Bahrein kunnen demonstraties voorkomen die mogelijk tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Wegblokkades

In heel het land, behalve in de hoofdstad Manama, kunt u wegblokkades tegenkomen. De autoriteiten en demonstranten werpen deze wegblokkades spontaan op. Vooral tegen de avond als het donker wordt.

Kustwateren

Tussen 18.00 uur en 04.00 uur is het verboden in de kustwateren van Bahrein te varen. Dit verbod is bedoeld om smokkel over het water uit Iran tegen te gaan.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar in Bahrein. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Bahrein op de website van de ANWB.

Noodsituatie
Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 999 (112 vanaf mobiele telefoon).

Geen Nederlandse ambassade in Bahrein
Er is geen Nederlandse ambassade in Bahrein. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de ambassade in Koeweit-Stad, Koeweit. U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Terrorisme

Nederland neemt deel aan de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering ISIS. Nederlanders in het buitenland lopen daarom een verhoogd risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen. Blijf alert.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over epidemieën. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Bahrein in Londen. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Tips van de ambassade

Voor westerse vrouwen die naar Bahrein reizen, is het raadzaam zich te kleden zoals de vrouwen in dit land. Verdiep u van tevoren in de kledingvoorschriften die in Bahrein gelden.

Lichamelijk contact tussen mannen en vrouwen in het openbaar is niet toegestaan.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON