Reisadvies

Trinidad en Tobago

Afbeelding Trinidad en Tobago
Download: HTML | CSV | Excel | JSON

Download de kaart (PDF, 166 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Port of Spain, inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er een aantal algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. De staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

De laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte: download de app BZ Reisadvies in Google Play of de App Store.

Of abonneer u op het reisadvies.

Algemeen

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Trinidad en Tobago. Dit heeft te maken met criminaliteit.

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid op Trinidad en Tobago op de website van de ANWB.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 999 (politie), 990 (ambulance en brandweer).

Nederlandse ambassade in Port of Spain

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain.

Onveilige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Trinidad en Tobago. Overal is criminaliteit, maar vooral in het oostelijk gedeelte en in het centrum van de hoofdstad Port of Spain. Het gaat om de wijken Belmont, Laventille en Morvant. Deze gedeelten van Port of Spain zijn gevaarlijk. Vermijd deze gedeelten. Maar ook in het grote Queens Park Savannah moet u alert te zijn. Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Ga na zonsondergang niet alleen de straat op;
  • Bezoek verlaten stranden en rustige plekken bij voorkeur in een groep.

Criminaliteit

De criminaliteit op Trinidad en Tobago is relatief hoog. Er zijn in verhouding met het aantal inwoners veel moorden. Het meeste geweld heeft te maken met drugs en bendes. Er vinden regelmatig afrekeningen tussen bendes plaats. Rond de feestdagen (kerst en carneval) neemt de straatcriminaliteit toe. De politie is onvoldoende toegerust om hier verandering in te brengen.

Het geweld treft vooral de eigen bevolking. Maar in 2010 werden ook enkele toeristen het slachtoffer van geweld. Net als enkele buitenlanders die op Trinidad en Tobago wonen. Op 22 november 2014 werd een Duits echtpaar op Tobago op brute wijze vermoord. Als u slachtoffer bent van een beroving, bied dan geen verzet. Geef uw bezittingen af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Beroven van privé-taxi’s en auto’s

Wees voorzichtig als u meerijdt in privé-taxi’s. Vooral in de nachtelijke uren. Let ook op als u met de auto of privé-taxi vertrekt vanaf het vliegveld. Soms volgen criminelen auto’s die vertrekken vanaf het vliegveld om ze daarna te beroven.

Blijf bereikbaar in noodsituaties

In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) is het goed als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken. U kunt zich registreren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gezondheid

In de afgelopen periode was er op Trinidad en Tobago een forse stijging (via muggensteken) van dengue en het chikungunya-virus Bescherm uzelf tegen muggenbeten.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen. Ook kunt u er terecht voor informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen tegen malaria en andere infectieziekten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Als u in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet, dan is dat vaak duurder dan in Nederland. Dat extra bedrag krijgt u niet vergoed, want de zorgverzekeraar kijkt naar tarieven die in Nederland gelden. Sluit daarom een reisverzekering of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af. Die betaalt dan dat extra bedrag.

Natuurgeweld

Het regenseizoen op Trinidad en Tobago duurt van mei tot en met november. In deze periode kunnen er zware regenbuien vallen. Die regenbuien zorgen mogelijk voor wateroverlast. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Trinidad en Tobago valt net buiten het stormgebied in de Caraïbische regio. Toch kunt u hinder hebben van tropische stormen of cyclonen die daar kunnen voorkomen.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Trinidad en Tobago in Brussel (België). Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Wijs op reis

Als u op reis gaat, krijgt u te maken met andere wetten, zeden en gewoonten. Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Download: HTML | CSV | Excel | JSON